dimarts, 9 de desembre del 2008

Any Internacional del Planeta Terra. Visita a l'exposició del Planeta Terra

L'any Internacional del Planeta Terra.

L'Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2008 any Internacional del Planeta Terra, amb el lema "Ciències de la Terra per a la Societat". Aquesta declaració pretén conscienciar a la societat sobre la importància pel desenvolupament sostenible dels processos i els recursos de la Terra, la prevenció, reducció i mitigació dels desastres i la creació de capacitat per a la gestió dels recursos.










Visita a l'exposició del Planeta Terra




Varem visitar l'exposició conjuntament amb els alumnes de primer de la nostra escola. L'interès nostre era veure l'exposició, ja que estàvem treballant el tema i els nois i noies de primer volien anar-hi perquè han escollit pel nom de la classe el "Planeta Terra". Així doncs va ser un motiu per anar-hi plegats, ens va agradar força i va ser molt interessant.

Esperem que no sigui la darrera vegada que fem una sortida conjunta. Cada alumne de 6è va tutoritzar a un company o companya de primer, com a mostra d'aquest acte us presentem aquesta fotografia de presentació. I cada alumne de 1r és va fer una foto amb el seu tutor de 6è.

Després de la visita a l'exposció complementàrem el treball iniciat a l'aula, també varem fer una recerca de vídeos per tal de reflexionar i aprofundir en el tema.
Presentació dels vídeos a debat:
BBC Planet Earht


Nuestro Planeta , Planeta Tierra por siempre. Planet Earth Forever


Calentamiento global


Sensibilizacion Medioambiental 1. També podeu buscar el nº 2


La tierra está enferma


La Humanidad está matando a la Tierra


A través d'aquests vídeos presentats, volem iniciar un treball participatiu d'alumnes, pares i mares i personal de l'escola, dexiant als misssatges la vostra opinió, les vostres reflexions i anàlisis del Planeta Terra i l'acció que fa l'home sobre ell. Totes les vostres opinions seran ben rebudes i ens ajudaran en aquest camí de reflexió i interrelació.

La bellesa del Planeta Terra.


El nostre Planeta Terra



Hola a tots i a totes,
Iniciem aquest blog i volem que sigui un espai per presentar experiències, per donar informació i un lloc d'anàlisi i reflexió.
El tema que presentem és el PLANETA TERRA
El Planeta Terra és el nostre Planeta i l'únic habitat. Es troba a l'ecosfera, un espai que envolta el Sol i que té les condicions necessàries perquè existeixi vida. Indiquem algunes de les webs que hem treballat: