dimarts, 2 de juny del 2009

Descobriments



El britànic Robert Scout i el noruec Roald Amundsen compartien un somni: desitjaven ser el primer home en trepitjar el pol sud. A finals de 1911 els dos aventurers van emprendre una carrera a les regions inexplorades de l’Antàrtica.




Mapa Antártic de l'àrea del mar de Ross. Expedició Terra Nova (blau) i l'eexpedició d'Amudsen (verd). Font Wipedia.
Barco del Terra Nova y barco de Amundsen.





Tripulació de Scott. Polo Sur, 18 de enero de 1912. Basse de Scott . Amundsen conquereix el pol sud.





Comentaris de la lectura

M’ha semblat emocionant quan Amundsen aconsegueix arribar al pol sud. M’ha n’adono de la importància que té la preparació i l’esforç. Quan vols alguna cosa ho pots aconseguir sí hi poses voluntat i ganes en el treballar. (Claudia).
Ens ensenya que mai ens hem de rendir, que cal esforçar-se per aconseguir allò que volem. (Sergi Vazquez).
A través de la lectura d’aquest llibre he après que per guanyar cal preparar-se molt, cal esforç, voluntat i saber treballar en equip. (Domenec).
He tingut sentiments de tristesa en veure que no sempre podem aconseguir el que desitgem, però també podem aprendre dels valors de l’amistat, l’amor per les coses i la importància que té el treball constant. Estic contenta d’haver llegit aquest llibre perquè hi ha moltes coses que les puc aplicar a la meva vida. (Sandra).

He après que s’ha de lluitar i treballar sí es vol aconseguir alguna cosa i que treball ar en equip és important per arribar a la victòria. (Ramon)

M’ha ensenyat que si vols aconseguir alguna cosa has de preparar-te molt, no tenir mandra i no perdre el temps. (Albert V)

La conclusió que en trec d’aquesta lectura emocionant és que no et pots confiar pensant que saps suficient, has d’esforçar-te dia a dia i també he après que la unió permet grans fites. (Andrea).

És un llibre que recomanem perquè és emocionat i perquè ens ensenya els valors que cal contemplar a la vida. Els diàlegs que es produïen a classe després de la lectura de cada capítol, lectura que fèiem en veu alta, eren rics i sincers. Molts dels valors que hi són presents en aqueta expedició estaria bé que els incorporéssim en la nostra vida diària.