dimarts, 25 de maig del 2010

Visita a la casa del Capità Scott

Benvolguts alumnes de 6è,

Volia compartir amb vosaltres la sortida que vaig fer el diumenge 23 de maig, passejant per Londres.


Fa poc dies a la classe de l’àrea de socials vàrem acabar de llegir el llibre "Scott y Amundsen. La conquista del polo sur" que narra l’aventura d’Amundsen i del capità Scott i els seus homes. Arran d’aquest fet i aprofitant l’estada d’uns dies a Londres vaig voler conèixer el barri i la casa on va viure Scott . En el nº 56 de “Oakley Street”, just a la cantonada amb “Cheyne Walk” hi ha una placa de ceràmica blava que diu aquí va viure l’explorador de l’Antàrtica, capità Scott, del 1868 al 1912.











En aquesta zona vivien pintors, compositors i artistes. El carrer està a tocar del riu Tàmesis. Després de llegir el que deia la placa vaig asseure’m a la vora del riu, contemplava un vaixell que estava amarrat a l’altra banda i vaig començar a pensar amb el capità Scott i la seva vida abans d’emprendre el viatge a l’Antàrtica. Tractava d’imaginar els preparatius per l’expedició, el bullici i moviment de mercaderies, de materials, de queviures, etc, les reunions que havia de fer per planificar la sortida i el viatge, les hores d’estudi, repassant mapes, o com seleccionava les persones que l’acompanyarien en la conquesta del Pol Sud, i quins serien els elegits per ocupar-se de la investigació científica i l'exploració geogràfica durant el seu viatge. Mirant la seva casa també intentava imaginar-me la cabanya de fusta on es va allotjar ell i el seu equip al cap Evans, les converses que compartiren en aquella aventura o com es devia sentir en escriure la seva última carta, la més significativa, i que està exposada en el British Museum de Londres.

Amb la placidesa de la tarda i veient com els rajos de sol es difuminaven, pensava amb vosaltres i recordava les converses que tinguérem a classe sobre l’expedició a l’Antàrtica i que molt aviat ens tornaríem a trobar per continuar parlant i preparant el vostre viatge virtual.

Fins dimarts
Núria