dilluns, 16 de març del 2009

CORRE, NOI, CORRE

Corre, noi, corre
Uri Orlev
Gènere: Novel·la
Tema: No-violència
Relació amb les àrees: Coneixement del medi
Àrea: Ed. per a la pau

Srulik és un nen jueu de vuit anys que es queda sol, sense família, i ha de fer les coses més increïbles per a sobreviure. Vagant per boscos i pobles dels voltants de Varsòvia durant l'ocupació alemanya, es veurà embolicat en les més sorprenents aventures, plenes de perills, de sentiment i de coratge.

Aquesta història es basa en les vivències d’Ioran Fridman
.


Reflexions i comentaris dels alumnes

El protagonista és un noi jueu que es diu Srúlik, és pel roig, d’ulls blaus, amb pigues, no molt alt i de pell blanca amb un somriure encisador i que de sobte perd tot el que li envolta. És generós i bondadós. És un noi molt fort, físicament i emocionalment. Té molt coratge, valentia i humilitat. És un nen que va créixer sense poder gaudir de la infantesa.

Ens ha agradat molt la manera com l’autor expressa els sentiments dels noi. I també ens impressiona el valor que té el xicot per sobreviure sol.

El personatge transmet el valor de la fortalesa interior, la força per seguir lluitant per la vida malgrat viure en un moment de la història molt trista i inhumana.
Esgarrifa veure la crueltat de l’home, com podien matar persones pel sol fet de ser jueus?.

També hem pogut veure a través d’aquesta història com hi ha dos tipus de persones, les que ajuden als jueus i arrisquen les seves vides per salvar a un esser humà i d’altres persones que encara que tinguin possibilitats de fer-ho no ho fan.

Està molt bé que s’escrigui un llibre com aquest per tal que el puguem llegir nosaltres.

Ressenya feta per Valentina Hernández, Albert Granollers, Ramón López, Oriol Figuerola.