dijous, 18 de març del 2010

Alemanya i Àustria. Projecte Comenius

Els alumnes de 6è participen en el Projecte Comenius realitzant un treball de recerca sobre Art, edificis, monuments, escultures, que tenim a la nostra ciutat. Ho podeu trobar al bloc Comenius que trobareu a la web de l’escola. Però també volíem saber com són aquests dos països, conèixer la seva cultura, els seus costums, la seva situació geogràfica, l’ensenyament, etc.

Ens ha agradat fer aquest treball perquè a més d’aprendre moltes coses, hem après a treballar de forma cooperativa. Per una banda ha estat interessant poder conèixer la vida i els costums d’aquests dos països i per altre ha estat divertit ja que anàvem mirant pàgines webs recomanades i d’altres que buscàvem nosaltres i descobríem coses que no havíem sentit mai a parlar.

Ens ha agradat aprendre sense utilitzar el llibre de text. Ha estat un treball molt amè i curiós.


Curiositats

Àustria.
És la pàtria del vals i la seva versió vienesa és la més àmpliament coneguda i difosa a tot el món.

Ha estat el lloc de naixement de molts famosos compositors, com Mozart, Haydn, Schubert, Mahler, Johann Strauuss pare i Johann Strauuss fill, etc. També ha produït un notable músic de jazz, el pianista Josef Zawinul. I Falco és un internacionalment aclamat músic de rock i pop.
Gmunden

El Congrés de Viena, el 1815 va significar també el primer Congrés Gastronòmic mundial.

Malgrat que el nom de croissant és francès, el seu origen és vienès i procedeix de la victòria de 1683 contra els turcs que van intentar prendre la ciutat de Viena sense assolir-lo, sortint derrotats al final.

Els pastissers vienesos van idear un pastís en forma de mitja lluna per a celebrar la victòria sobre els turcs.

El major nombre de gols en un sol partit del Mundial de Futbol va ser de 12 gols i va passar en el partit Àustria 7-5, al mundial de Suïssa, l’any 1954.

Alemanya
Würzburg

Té 414 zoològics registrats i més de 5.750 museus.

Els atletes alemanys han guanyat més medalles olímpiques (d’estiu i hivern combinades) que qualsevol altre país a excepció dels nord-americans.

És el bressol d’alguns dels més grans compositors de música clàssica del món: Bach,
Händel, Bethoven, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wagner i Richard Strauss.

També és bressol d’alguns dels més grans filòsofs: Kant, Hegel, Nietzsche, etc.


Hi ha aproximadament 1.300 cerveseries a Alemanya, on es fan uns 5 mil tipus de cerveses.

Va ser el primer país del món a adoptar el canvi d’horari com una manera d’estalviar energia (el 1916, durant la Primera Guerra Mundial).

Joel Soto, Marcel Testa, Carlos Vázquez, Alex Giribert, Pol Reñé, Eric Belles i Victor Vayà