dimecres, 17 de març del 2010

Terratrèmol a Haití.


Haití és una república d’Amèrica Central. Té una extensió de 27.750 km² i una població de 7.500.000 habitants. Port–au-Prince n’és la capital i la ciutat principal.

La meitat dels nens i nenes de Haití estan vacunats i només el 40% d’ells tenen accés a l’assistència mèdica bàsica. Fins i tot abans del terratrèmol del 2010, gairebé la meitat de les causes de morts eren atribuïdes al VIH i SIDA. Els casos de tuberculosos són de deu vegades més alt que la mitjana de la resta d’Amèrica Llatina.

Haití té la renda per càpita més baixa de tot l’hemisferi occidental, És a dir, que es pot considerar el país més pobre de tota Amèrica.

Aproximadament un 70% de la població viu en la pobresa. Prop del 70% dels haitians depèn de l‘agricultura de subsistència.


El terratrèmol d'Haití del 2010, ha estat de magnitud 7,0 Mw centrat aproximadament a 15 km de Port-au Prince. Va passar el dimarts 12 de gener de 2010. El terratrèmol es va originar a una fondària de 10 km (hipocentre. És el punt en l'interior de la Terra on es produeix l'inici del terratrèmol).

La majoria de la capital (Port-au-Prince) va quedar destruïda o molt afectada.

Pol Reñé