dimecres, 17 de març del 2010

Dia de recordatori, 27 de gener. L’Holocaust

Acte de recordatori del dia de l'Holocaust al Parlament de Catalunya


El treball que hem realitzat sobre l’Holocaust ha estat molt interessant. Hem intentat apropar-nos a la història de les persones que patiren l’Holocaust i ho hem fet a través dels testimonis d’alguns d’ells, en especial els de nens i nenes.




Hem après molt i hem conegut aquesta trista etapa de la història europea a partir de testimonis, texts, films, imatges, històries, documentació, lectures, dibuixos, poemes, etc.


Els materials que hem utilitzat ens han agradat, són variats i entenedors. Hem gaudit amb la pel•lícula “Adios muchachos” i molts de nosaltres també amb la lectura del llibre “Corre noi corre”, d’Uri Orlev, la lectura de testimonis com la història de Jànale i també el debat que s’ha generat en els diferents grups de treball.

Ens ha agradat com s’ha introduït el tema en el dia de recordatori de l’Holocaust, el 27 de gener i com ho hem anat treballant, fent que tots participéssim de forma activa amb les nostres observacions, comentaris i anàlisi.



Al llarg del treball hem sentit un sentiment d’empatia cap a les persones que patiren l’Holocaust.


Hem pogut veure a través de les seves històries el sofriment, la crueltat i la injustícia que patiren els jueus, la tristesa per la pèrdua dels éssers estimats, etc., per això fets com aquets mai més poden tornar a passar.

A partir de les vivències de les persones que van viure l’Holocaust hem parlat dels valors. El valor a la vida, la justícia, el respecte, el dret a ser diferent, la solidaritat, l’amor, l’amistat, ...

Alumnes de 6è